چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
ایمیل انجمن nfobiochemiran.com
...AWT IMAGE...


خبرنامه

لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.

  • بازدید امروز : __AWT_YEKTA_VISITS_۲۴__
  • کاربران حاضر در پایگاه : 0
  • مهمانان حاضر در پایگاه : 5
  • بازدید کل : 6446692




      پوستر کنگره ICBMB ۲۰۲۴

مقالات تخصصیمعرفی مقالات hot topic- مقاله شماره 6: "تریپتاز" اصلی نو در چگونگی تغییرات اپی ژنتیک
محققان اصل جدیدی برای چگونگی رخداد تغییرات اپی ژنتیک یافتند
در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه Uppsala شواهدی از یک اصل جدید برای چگونگی تغییرات اپی ژنتیک یافتند. این اصل بر پایه یک آنزیم به نام تریپتاز است که اثرات اپی ژنتیکی را به همراه دارد که باعث می شود سلول ها به صورت غیر قابل کنترل تکثیر شوند. 
پروفسور Gunnar Pejler از دپارتمان بیوشیمی پزشکی و میکروبیولوژی دانشگاه Uppsala  می گوید " سلول هایی که فاقد تریپتاز هستند به شیوه غیر قابل کنترل تکثیر می شوند و یکپارچگی خود را از دست می دهند. اگر تریپتاز وجود داشته باشد، دم های هیستونی را شکسته و سلول را در مقابل برخی تغییرات اپی ژنتیک محافظت می کند" 
ویژگی های زیادی به واسطه فاکتورهای ژنتیکی تعیین می شوند، اما شواهد حاکی از آن است که فاکتورهای اپی ژنتیک هم از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند. منظور از اپی ژنتیک عواملی هستند که تغییری در توالی DNA ایجاد نمی کنند اما اثراتی را بر توالی DNA می گذارند که این اثرات با عواملی همچون عوامل محیطی ایجاد می گردند.
از جمله اثرات اپی ژنتیک می توان به تغییر DNA به واسطه الحاق یک گروه شیمیایی کوچک مثل گروه های متیل اشاره کرد. مکانیسم اپی ژنتیکی مهم دیگر، پروتئین هایی (هیستون ها) هستند که که به همراه DNA در هسته سلول پک شده اند و می توانند به طریق شیمیایی در ناحیه دم خود دچار تغییر شوند. در مجموع مکانیسم های اپی ژنتیک ممکن است باعث فعالسازی یا خاموش شدن ژن مربوطه شوند. 

AWT IMAGE 

در یک مطالعه جدید که در ژورنال Allergy and Clinical Immunology, به چاپ رسید، محققان یک اصل جدید برای چگونگی رخداد تغییرات اپی ژنتیک یافتند. آن ها نشان دادند، آنزیم تریپتاز که در هسته سلول ها نیز وجود دارد، باعث شکسته شدن دم های هیستونی می شود. بدین شیوه، برخی تغییرات اپی ژنتیکی موجود در دم های هیستونی بریده شده و از بین می رود. یک یافته بسیار جالب این بود که این مکانیسم برای حفظ هویت و یکپارچگی سلول ها بسیار مهم است. سلول هایی که فاقد تریپتاز بودند تغییرات  زیادی را نشان دادند، از جمله از دست دادن یکپارچگی سلولی و شروع به تکثیر غیر قابل کنترل. 
چنین اثراتی در ماست سل های دخیل در واکنش های آلرژیک دیده شده است. محققان پیشنهاد کردند که این نوع اثر اپی ژنتیکی در برخورد با بیماری های آلرژیک دارای اهمیت است. با این حال نمی توان چنین اثر اپی ژنتیکی را در انواع سلول های دیگر نیز نادیده گرفت و ممکن است مکانیسم مشابهی در سایر سلول ها نیز رخ دهد.

 متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید