جمعه 15 فروردین 1404
ایمیل انجمن nfobiochemiran.com
...AWT IMAGE...


خبرنامه

لطفاً نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.

  • بازدید امروز : __AWT_YEKTA_VISITS_۲۴__
  • کاربران حاضر در پایگاه : ۰
  • مهمانان حاضر در پایگاه : ۹
  • بازدید کل : ۶۶۰۰۵۳۱




      پوستر کنگره ICBMB ۲۰۲۴

اخبار پایگاهگزارش عملکرد هیات مدیره انجمن
دانلود گزارش عملکرد هیات مدیره انجمن








گزارش عملکرد هیات مدیره انجمن
باطلاع اعضای محترم پیوسته انجمن بیوشیمی ایران می­رساند گزارش فعالیت هیات مدیره در مجمع عمومی عادی مورخ ۲ آبان ۱۴۰۳ در طی برگزاری کنگره بین المللی بیوشیمی ارایه گردید. با عنایت به عدم امکان حضور برخی از همکاران و بنا به درخواست ایشان مختصری از فعالیتهای هیات مدیره به شرح زیر به استحضار اعضای محترم می­رسد.
برگزاری کنگره ها: در طی سه دهه گذشته عمده کنگره های بیوشیمی برگزار شده در کشور با محوریت دانشگاه ها بوده و انجمن بیشتر نقش حمایتی را ایفا می نمود. در طی فعالیت دو دوره اخیر هیات مدیره انجمن بیوشیمی، این رویکرد تغییر پیدا نمود و هیات مدیره انجمن خود متولی برگزاری کنگره به جهت تامین دو موضوع مهم گردید.  ۱- ارتقاء جنبه آزمایشگاهی و بالینی کنگره ها که این موضع در پنلهای تخصصی بیوشیمی بالینی و آزمایشگاهی کنگره نمود و تحقق پیدا کرد.۲- تامین منابع مالی از محل برگزاری کنگره و فضاهای نمایشگاهی جنبی آن به منظور برطرف نمودن مضیقه و تنگناهای مالی که از زمان تاسیس انجمن گرفتار آن بوده است.  نتیجه این رویکرد سبب پر رنگ تر شده مباحث آزمایشگاهی در کنگره ها و همچنین در آمد زایی گردید که گزارش مالی آن در مجمع عمومی عادی ارائه گردید. شایان ذکر است برگزاری کنگره در شرایط اقتصادی کنونی و با امکانات محدود بسیار دشوار بوده و این امر بدون تلاش مستمر اعضای هیات مدیره، اعضای کمیته علمی و دانشجویی میسر نبود و شایسته است از همه این عزیزان تشکر و قدردانی گردد.
کمیته بین الملل: ارتباط مستمر با IFCC در این دوره به جد پیگیری شد که ماحصل آن دعوت ۳ نفر از استادان IFCC جهت شرکت در کنگره بود که متاسفانه امکان حضور این میهمانان در کنگره بدلیل لغو پروازهای بین­المللی به ایران میسر نبود، اگر چه حضور این میهمانان از طریق ارتباط آنلاین فراهم گردید. همچنین معرفی اعضای پیوسته انجمن جهت شرکت در کنگره دوبی، تامین هزینه یک نفر از اعضای پیوسته در کنگره دوبی توسط IFCC، معرفی ۴ نفر از اعضای پیوسته در دو فراخوان IFCC Professional Exchange Programmes (PEP)، از اهم فعالیت های انجمن در این حیطه بود. موضوع دیگر تامین هزینه حق عضویت سالانه ۸۴۰ فرانک سوئیس IFCC است که همواره یک چالش اساسی در پیش روی هیات های مدیره بوده است و خوشبختانه با فعالیتهای صورت گرفته این موضوع برطرف گردیده و حق عضویت پرداخت شده است. همچنین با پیگیری های صورت گرفته یک نفر از اعضای هیات مدیره به عضویت کمیته Congresses and Conferences Committee (C-CC) ازکمیته های اصلی IFCC، و دبیر کمیته دانشجویی انجمن به عضویت کمیته جوانان IFCC (Task Force Young Scientists) درآمدند.
احیای مجله Acta Biochimica Iranica: احیای مجله انجمن از دیرباز مورد درخواست بسیاری از استادان و دانشجویان بوده است. خوشبختانه این موضوع با پیگیری های طولانی محقق گردید و پس از توقف ۵۱ ساله، مجله انجمن به چاپ رسید. در حال حاضر ۶ شماره از مجله چاپ گردیده و  لازم است از تمام استادان گرانقدری که با ارسال مقالات خود در راه اندازی مجله کمک نمودند تشکر و قدردانی نماییم.
کارگاه ها و وبینارها: در طی فعالیت هیات مدیره کارگاه های دارای امتیاز بازآموزی و بدون امتیاز بازآموزی برگزار گردید که پوستر این کارگاه ها در ادامه گزارش آورده شده است. هیات مدیره انجمن از مدرسان گرانقدر که بدون چشمداشتی در برگزاری این کارگاه ها کمک نمودند سپاسگزاری می­نماید.



عضویت در اتحادیه و انجمن های ملی و بین المللی: علاوه بر IFCC، انجمن بیوشیمی ایران در حال حاضر عضو اتحادیه علوم زیستی، عضو شورای عالی عتف و FAOBMB می باشد.
پیگیری‌امور صنفی: پیگیری امور صنفی همکاران و علی­الخصوص دانشجویان عزیز همواره مورد توجه اعضای هیات مدیره بوده است. جلسات متعددی با مسئولان مختلف در خصوص مشکلات اعطای کارت نظام پزشکی برای برخی از دانش آموختگان رشته بیوشیمی بالینی برگزار شده که آخرین آن در دی ماه امسال با ریاست محترم سازمان نظام پزشکی بود. بدون شک انجمن بیوشیمی ایران نقش کلیدی و غیرقابل انکار در احیای دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی داشته و اعضای هیات مدیره همواره پیگیر یک رویکرد علمی و منطقی برای مراحل مختلف این دوره اعم از آزمون ورودی و پایانی بوده اند.
احیای کمیته دانشجویی: پس از توقف دو ساله، کمیته دانشجویی انجمن سال گذشته مجددا احیا شد. کمیته دانشجویی مسئولیت اصلی اجرایی در برگزای کنگره آبان ماه امسال را به عهده داشت و شایسته است از تک تک این عزیزان تشکر و قدردانی نماییم.
انتخابات کنونی و کمیته انتخابات: با عنایت به اتمام مهلت پروانه فعالیت انجمن بیوشیمی، در آبان ماه کمیته انتخاب بر اساس آیین نامه انتخابات کمیسیون انجمن های علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل گردید. این کمیته متشکل از استادان رشته بیوشیمی بوده که کاندیدای عضویت در هیات مدیره نیستند، می باشد. این کمیته در کنار ناظر محترم وزارت بهداشت،  کلیه فرآیند برگزاری انتخابات را بر اساس آیین نامه مصوب مدیریت و اجرا نموده و انجمن بیوشیمی صرفا در اطلاع رسانی مصوبات کمیته در این امر کمک می نماید. اعضای کمیته به شرح زیر می باشند.
  • جناب آقای دکتر محمدجواد رسائی: رئیس کمیته
  • جناب آقای دکتر ابوالفضل گلستانی
  • جناب آقای دکتر محمدتقی گودرزی
  • جناب آقای دکتر مجید سیرتی ثابت
  • جناب آقای دکتر سامان حسینخانی
  • جناب آقای دکتر بابک شهباز: ناظر وزارت بهداشت

هیات مدیره انجمن کمال تشکر و قدردانی را از اعضای کمیته انتخابات انجمن به عمل می آورد.
   سایر فعالیت ها: عضویت در کارگروه چالشهای آموزش علوم پایه در فرهنگستان علوم پزشکی، اختصاص جایزه دکتر محمدتقی خانی به محققین حوزه بیوشیمی بالینی، بیوشیمی و سایر علوم زیستی و فعالین حوزه آزمایشگاه
در انتها بایستی تشکر و قدردانی نماییم از تمام پیشکسوتان، استادان و دانشجویان عزیزی که در طی چند سال گذشته همراه هیات مدیره انجمن بودند. بدون شک هر مجموعه ای، علیرغم تمام تلاشهای صورت گرفته، کاستی هایی دارد. امید است هیات مدیره بعدی انجمن با کمک تک تک اعضای پیوسته و با شناسایی نقصانها و کمبودها، بتواند مسیر روشن تری را برای آینده بیوشیمی کشور فراهم سازد.
هیات مدیره انجمن بیوشیمی ایران
۳۰ بهمن ۱۴۰۳
















خلاصه و دسته‌بندی پنل‌های کنگره‌های بین‌المللی بیوشیمی ایران در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳
مجموعاً ۳۸ پنل در طول هفت روز کنگره‌های بین‌المللی بیوشیمی ایران در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۳ برگزار شد.  کنگره سال ۱۴۰۱ چهار روز  وشامل ۱۷ پنل اصلی و کنگره ۱۴۰۳ شامل ۲۱ پنل در طول سه روز بود که در سه سالن مختلف برگزار شد.  این پنل‌ها اهمیت بالایی در ارتقاء دانش و تبادل اطلاعات میان متخصصان و پژوهشگران در حوزه بیوشیمی و زیست‌ مولکولی دارند.  ارائه آخرین تحقیقات و دستاوردهای علمی، به اشتراک‌گذاری تجربیات، و ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی و تخصصی از اهمیت‌های برجسته این پنل‌هاست.
دسته‌بندی پنل‌ها
۱.  بیوشیمی بیماری‌ها
بیماری‌های کلیوی: شامل تشخیص و درمان بیماری‌های کلیوی.
بیماری‌های گوارشی: تشخیص و درمان بیماری‌های گوارشی و کبدی.
بیماری‌های التهابی: نقش تغذیه و بیوشیمی در بیماری‌های التهابی.
۲.  بیوشیمی سرطان
سرطان‌های مختلف: تحقیقات و تشخیص و درمان سرطان‌های گوناگون.
مکانیسم‌های زیستی مولکولی سرطان: بررسی عوامل مختلف در ایجاد و پیشرفت سرطان.
۳.  بیوشیمی بالینی
آزمایشگاه‌های بالینی: کنترل کیفیت و ارتباط بین آزمایشگاه و کلینیک.
روش‌های تشخیصی مولکولی: استفاده از روش‌های مولکولی در تشخیص بیماری‌ها.
۴.  نانوبیوتکنولوژی و بیوانفورماتیک
فناوری نانو در بیوشیمی: کاربردهای نانو تکنولوژی در بیوشیمی.
بیوانفورماتیک: تحلیل داده‌های زیستی و استفاده از بیوانفورماتیک در تحقیقات.
۵.  تغذیه و بیوشیمی تغذیه
نقش تغذیه در بیماری‌ها: تأثیر تغذیه بر پیشگیری و درمان بیماری‌ها.
محصولات طبیعی و تغذیه: اثرات محصولات طبیعی بر سلامت و بیماری‌ها.
۶.  فناوری‌های نوین در آزمایشگاه‌های بالینی
تکنولوژی‌های جدید: معرفی و بررسی فناوری‌های نوین در آزمایشگاه‌های بالینی.
۷.  ارتباطات و مشاوره بالینی
ارتباط بین آزمایشگاه و کلینیک: بهبود ارتباط بین آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکان.
مشاوره بالینی: نقش مشاوره در تشخیص و درمان بیماری‌ها.
۸.  اخلاق حرفه‌ای و جنبه‌های حقوقی
اخلاق حرفه‌ای: مسائل اخلاقی در آزمایشگاه‌های پزشکی.
جنبه‌های حقوقی: مباحث حقوقی مرتبط با آزمایشگاه‌ها.

سخنرانی‌های کلیدی در کنگره  های بیوشیمی ایران در سال های ۱۴۰۱  و ۱۴۰۳

Dr. Giuseppe Lippi، ایتالیا: ناهنجاری‌های آزمایشگاهی در کودکان مبتلا به بیماری ویروس کرونا
Dr. Mario Plebani، ایتالیا: خطاهای آزمایشگاهی بالینی.
Dr. Vincent De Guire، کانادا: آزمایشگاه پزشکی متمرکز بر بیمار، ارتباط مؤثر بین مراقبت‌های بهداشتی و آزمایشگاه، و خطاهای پیش تحلیلی.
Dr. Samuel Vasikaran، استرالیا: تفسیر نتایج در آزمایشگاه پزشکی.
Dr. Damien Gruson، بلژیک: تحلیل‌های بزرگ داده‌ها و آینده تفسیرهای تشخیصی.
Dr. Nader Rifai، آمریکا: انتشار اطلاعات علمی در قرن ۲۱، اهداف کتاب تیتز.
Dr. Roger Bertholf، آمریکا: آموزش مؤثر در بیوشیمی بالینی در هزاره جدید.
Dr. Jude Abadie، آمریکا: اصول بنیادی تشخیص‌های پزشکی آزمایشگاهی که از گذشته تا آینده تکنولوژی‌ها گسترده می‌شوند.
Dr. Sergio Bernardini، ایتالیا: معرفی فناوری‌های نوظهور در کارهای آزمایشگاه بالینی.
Dr. Daniel T. Holmes، کانادا: طیف‌سنجی جرمی.
Dr. Ali Khademhosseini، آمریکا: بایوپرینتینگ سه‌بعدی و پزشکی دقیق.
Dr. Khosrow Adeli: رهبری جهانی IFCC در استانداردسازی و هماهنگی آزمایشگاه‌های بالینی.
Dr. Mario Plebani: هوش مصنوعی در آزمایشگاه پزشکی.
Dr. Ayesha Habib: افق‌های جهانی در غربالگری نوزادان: پل‌سازی و توسعه همگرایی‌ها برای بهبود سلامتی همگانی.
Dr. Khosrow Adeli: تحلیل‌های بزرگ داده‌ها در پزشکی آزمایشگاهی: کاربردهای دنیای واقعی در هماهنگ‌سازی فاصله‌های مرجع در آزمایشگاه‌های بالینی.
Dr. Sergio Bernardini: سوالاتی درباره ویتامین D.
Dr. Jim Robert Bonham: نقش غربالگری نوزادان در تشخیص زودهنگام اختلالات نادر: انجام دادن خوب و اجتناب از آسیب.