معرفی مقالات Hot topic- مقاله شماره7- استفاده از siRNA به منظور کاهش LDL-C
معرفی مقالات معتبر داخلی- مقاله شماره 5: uPA و سرطان تخمدان
RhoA/ROCK pathway mediates leptin-induced uPA expression to promote cell invasion in ovarian cancer cells
آقای احمد قاسمی و همکارنشان از گروه بیوشیمی و مرکز تحقیقات بیوانفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در تاریخ 16 January 2017 موفق به چاپ مقاله فوق در مجله Cellular Signalling شدند.
در این کار تحقیقاتی با توجه به نقش لپتین در ویژگیهای تهاجمی سرطان تخمدان، به بررسی نقش uPA در ویژگیهای تهاجمی القا شده با لپتین در رده سلولی سرطان تخمدان پرداخته شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که مسیرهای سیگنالینگ OB-Rb, RhoA/ROCK, PI3K/AKT, JAK/STAT و فعال سازی NF-kB در بیان uPA القا شده با لپتین نقش بازی میکنند.
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات hot topic- مقاله شماره 6: "تریپتاز" اصلی نو در چگونگی تغییرات اپی ژنتیک
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات معتبر داخلی- مقاله شماره 4:التهاب، مقاومت به انسولین و نقص عملکرد بتا سل ها
Molecular and cellular mechanisms linking inflammation to insulin resistance and β-cell dysfunction
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات hot topic خارجی- مقاله شماره 5: قطعات تروپونین T و انفارکتوس قلبی حاد
تروپونین T قلبی، بیومارکری است که جهت تشخیص انفارکتوس قلبی حاد(AMI) در نظر گرفته می شود. شواهد حاکی از آن است که تروپونین T قلبی می تواند به طور مداوم و به صورت قطعاتی در سرم افراد دچار عارضه سکته قلبی حاد دیده شود.
جهت تأیید این فرضیه Streng و همکاران مطالعه ای را طراحی کردند و تروپونینT قلبی را از سرم 12 بیمار مبتلا به AMI جدا کردند. آنها با 2 روش پروتئوم مختلف (وسترن بلات و طیف سنجی جرمی)، نشان دادند که قطعات 37 ، 29، چند قطعه ثانویه کوچکتر (15-20 کیلو دالتون) و قطعه 16کیلودالتونی در سرم این افراد به طور دائم وجود دارد که فراوانترین قطعه، قطعه ی 16 کیلودالتونی بود. جالب تر از آن این است که بر اساس یافته های بدست آمده نشان داده شد که الگوی تکه تکه شدن تروپونین در شرایط پاتولوژیکی متفاوت، متغیر می باشد.
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات معتبر داخلی- مقاله شماره 3: پلی فسفات غیرآلی و التهاب
تکنیک و دستگاه های آزمایشگاهی، شماره 2: آشنایی با دستگاه هموژنایزر
هموژنایزر یکی از دستگاه های آزمایشگاهی است که برای هموژنیزاسیون انواع مختلفی از فلزات، نظیر بافت، گیاه، غذا، خاک و بسیاری از موارد دیگر استفاده می شود. بسیاری از مدل های متفاوت هموژنایزر با به کارگیری تکنولوژی های متفاوت فیزیکی برای آشفتگی، به وجود آمده است. هزاران سال است که از هاون آزمایشگاهی به عنوان یک ابزار استاندارد حتی در آزمایشگاه های مدرن استفاده می شود. بسیاری از راه حل های مدرن براساس نوع مخلوط کن ابزار ها (که از آن در آشپزخانه هم استفاده می شود،) آسیاب کن ها، سونیکیشن، فشار بالا، مکانیسم های چرخشی – ثابتی و بسیاری دیگر از نیرو های فیزیکی است. با آنکه تکنولوژی های قدیمی تر تنها بر آشفتگی مواد تمرکز داشتند، تکنولوژی های جدید همچنین جنبه های کیفی و محیطی را نظیر خطر عفونت، ذرات معلق در هوا یا آلودگی عرضی مورد بررسی قرار می دهند. هموژنیزاسیون در مواردی نظیر آماده سازی نمونه قبل از آنالیز اسید های نوکلئیک، پروتئین ها، سلول ها، متابولیسم، پاتوژن ها و بسیاری از اهداف دیگر یک مرحله ی بسیار متداول است
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات معتبر داخلی- مقاله شماره 2: نانوذرات لیپیدی حاوی تاموکسیفن و کارسینوژنز اندومتریال
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات hot topic - مقاله شماره 4 : درمان سرطان با روش فیلترسازی خون
معرفی مقالات معتبر داخلی- مقاله شماره 1: نقشه پروتئوم هیپوکامپ چپ و راست در رتهای مدل صرعی
تکنیک و دستگاه های آزمایشگاهی، شماره 1: مقاله نکات فنی دستگاه ها در آزمایشگاه پزشکی؛ فتومتر و ترازو
دستورالعمل فنی فتومتر (نورسنج)
کلیات
فتومتری بـه معنـی انـدازه گیـری شـدت نـور در طیـفی خـاص از طـول موجها است که با کمک فیلترهای مستقل نوری، طول موج مورد نظر انتخاب و جدا می شود. محل خوانش در فتومترها ممکن است کووت های پلاستیکی یا شیشه ای با قابلیت برداشتن و یا یک کووت شیشه ای ثابت به نام فلوسل باشد... ادامه مطلب در متن کامل مقاله
دستورالعمل فنی ترازو
ترازو برای وزن کردن مواد جهت ساختن استانداردها، محلول های مورد استفاده در کنترل کیفی، محیط سازی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً بر دو نوع مکانیکی و الکترونیکی است... ادامه مطلب در متن کامل مقاله
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید.
معرفی مقالات hot topic - مقاله شماره 3 : تاثیر استرس های روانی پدران بر گلوکونئوزنز کبدی فرزندان
رواج استرس و تنش های روانی در جامعه مدرن امروزی، واقعیتی غیر قابل کتمان است. اگر چه میزان کمی از چنین استرس هایی، به نام استرس مثبت می تواند مطلوب و سودمند باشد، اما پژوهش های مختلف حاکی از آن است که افزایش طولانی مدت این پدیده، فاکتور خطر مهمی برای بسیاری از مشکلات سلامت از جمله مشکلات عصبی، تومورها و دیابت نوع 2 می باشد.
بی شک، اگر به این مسئله واقف باشیم که، علاوه بر اینکه یک فرد، مسئول سلامت خود می باشد، مسئول سلامت نسل بعد از خود نیز هست، آنگاه سبک زندگی حاضر به گونه دیگری خواهد شد.
.
.
پژوهش های اخیر، با تمرکز بر چگونگی تاثیر زندگی افراد بر نسل بعدشان، پرده از واقعیت های جالب توجهی برداشته اند. اگر چه چگونگی تاثیرات شرایط مادر در دوران بارداری بر سلامت فرزند به خوبی مشخص است، اما مطالعات اخیر، نشان داده اند که سبک زندگی پدر، نیز اثرات قابل توجهی بر سلامت فرزندان دارد، که این نکته از آنجا نشات میگیرد که والدین علاوه بر انتقال اطلاعات ژنتیکی به نسل بعد، اطلاعات اپی ژنتیکی را نیز به نسل بعد منتقل می کنند که برخلاف اطلاعات ژنتیکی، تحت تاثیر فاکتورهای محیطی و سبک زندگی تغییر می کنند.
.
در یکی از پژوهش های ارزشمند که چندی قبل، توسط یک تیم چینی در Shanghai چین به انجام رسید و در مجله cell metabolism به انتشار رسید، مهر تاییدی بر این مسئله گذاشته شد. در این پژوهش که بر روی یک مدل موشی تحت استرس، به انجام رسید، نتیجه جالب توجه آن بود که استرس های روانی در پدران باعث، افزایش قند خون در نسل بعد می شود. در این مطالعه از دو گروه موش نر شامل یک گروهی که تحت یک دوره استرس روانی قرار داده شده بودند و یک گروه کنترل استفاده شد، و اثرات چنین تنشی در نسل بعد این موش ها ارزیابی گردید، بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، اگر چه اثرات هایپرگلایسمی در فرزندان مونث نیز دیده شد، اما چنین اثراتی در فرزندان مذکر بسیار قابل توجه بود، لذا ادامه مطالعه با انتخاب این گروه به انجام رسید، و اما این پدیده از کجا نشات می گیرد، برای رسیدن به چگونگی این رخداد، این پژوهشگران به بررسی سطوح دو آنزیم کلیدی و تنظیمی گلوکونئوژنز(G6Pase, PEPCK) پرداختند. اگر چه میزان mRNA هر دو آنزیم در دو گروه موش های حاصل از پدران تحت استرس و موش های حاصل از گروه کنترل یکسان بودند، اما سطوح پروتئینی آنزیم PEPCK در فرزندان موش های تحت استرس بالاتر بود، از آنجایی که چنین اثراتی در نتیجه عملکرد miRNA (به عنوان یک پدیده اپی ژنتیک) مشاهده می شود، لذا، این پژوهشگران پس از بررسی های لازمه نشان دادند که miR-466b-3p که نقش تنظیمی مهمی در میزان آنزیم PEPCK دارد، در کبد موش های حاصل از پدران تحت استرس کاهش می یابد. که این کاهش خود دلیلی بر افزایش میزان انزیم PEPCK و گلوکونئوژنز در این گروه می باشد. جالب توجه است که این پژوهشگران نشان دادند که کاهش این miRNA خود ناشی از هایپرمتیلاسیون پروموتر (به عنوان یک پدیده اپی ژنتیک) ژن Sfmbt2 در نتیجه افزایش گلوکوکورتیکوئید ها به واسطه استرس روانی وارد شده به پدر می باشد، قابل ذکر است که توالی بیان کننده این miRNA در ناحیه اینترون 10 ژن Sfmbt2 قرار دارد.
همچنین این پژوهشگران به منظور حذف اثرات مادری ( تخمک) به طور کامل نیز، اسپرم دو گروه موش های کنترل و تحت استرس را به تخمک یک موش دهنده مشترک به طریق IVF لقاح دادند، پس از تولد چنین فرزندانی نیز اثرات ذکر شده در کبد موش های فرزند مشاهده گردید.
نهایتا نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که استرس های روانی می تواند اپی ژنوم سلول های زایا را تغییر داده و این اپی ژنوم تغییر یافته به نسل بعد منتقل شود و اثرات خود را به جا گذارد.
فایل اصلی مقاله را از اینجا دانلود کنید
معرفی مقالات hot topic - مقاله شماره 2 : آیا زمان بازبینی فرضیه HDL-C فرا رسیده است؟
ارتباط معکوس بین غلظت بالای HDL-C و بیماریهای قلبی عروقی با پایه آترواسکلروز برای اولین بار در حدود 40 سال پیش گزارش شد و مطالعات اپیدمیولوژیک مختلف تائید کردهاند که HDL-C یک فاکتور محافظتی قوی در برابر بیماریهای قلبی عروقی با پایه آترواسکلروز است. این ارتباط قوی منجر به شکل گیری این فرضیه شد که مداخلات به منظور افزایش غلظت HDL-C میتواند موجب کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی شود. داروهای مهار کنندهی CETP به منظور افزایش غظلت HDL-C طراحی شد و توانست HDL-C را تا 72% افزایش دهد، اما بر خلاف انتظار مرگ و میر در اثر بیمارهای قلبی عروقی نیز در این افراد افزایش پیدا کرد. از طرفی برخی جهش های ژنتیکی نادر در افراد با HDL-C بالا وجود داشته که موجب افزایش بیماریهای قلبی عروقی در این افراد میشود.


شواهد اخیر موجب تردید در مورد کارایی HDL-C به عنوان یک هدف تشخیصی و درمانی شد و مطالعاتی در زمینه بررسی ارتباط عملکرد HDL با بیماریهای قلبی عروقی انجام گرفت که یکی از مهمترین آنها مطالعه ی آقای دکتر Amit V. Khera و همکارنشان بود که در New England Journal of Medicine با Impact Factor=59.5 منتشر شد و تا کنون بیش از هزار ارجاع به آن داده شده و به عنوان نقطه ی عطفی در مطالعات لیپوپروتئینها و بیماریهای قلبی عروقی شناخته میشود.
نتایج پژوهش مرحوم دکتر سعید شیرعلی درخصوص اثرات گیاه سیلیمارین
معرفی مقالات hot topic- مقاله شماره 1- : عوارض چاقی پدر بر سلامت فرزندان
چرا فرزندان متولد شده از پدران چاق، بیشتر در معرض چاقی و نقص عملکردهای متابولیک هستند؟
اگر چه مطالعات حیوانی و اپیدمیولوژیک مختلف نشان داده اند که وضعیت تغذیه ای پدر صرف نظر از وزن مادر می تواند اثر مستقیمی بر سلامت فرزندان داشته باشد، اما تلاش های محققین برای پاسخ به چگونگی این رخداد مهم ادامه دارد.
پژوهش های مختلف حاکی از آن است که فاکتورهای محیطی می توانند با تغییر در الگوهای اپی ژنتیکی منجر به تغییر در بیان ژن های مختلف شوند. اگر چه اثر ورزش و وضعیت تغذیه بر چگونگی الگوی اپی ژنتیک بافتهای محیطی از جمله عضله و بافت چربی نشان داده شده بود، اما اثر چنین فاکتورهایی بر الگوی اپی ژنوم اسپرماتوزوای انسانی به عنوان سلول های سازنده زیگوت ناشناخته مانده بود، تا اینکه محققان دانشگاه Copenhagen دانمارک در مقاله ای که اخیرا در مجله cell metabolism به انتشار رسانده اند به بررسی این پدیده پرداختند. این محققین با انتخاب دو گروه هدف شامل مردان لاغر با تحمل گلوکز طبیعی و مردان چاق با تحمل گلوکز مختل، به بررسی الگوی اپی ژنتیکی اسپرماتوزای این افراد پرداختند. نتایج حاکی از آن بود که الگوی بیانی ncRNA ها و الگوی متیلاسیون DNA اسپرماتوزوای مردان چاق و لاغر به طور مشخص و چشمگیری متفاوت است. در اقدامی جالب، این محققین به بررسی تغییرات الگوی اپی ژنتیک اسپرم مردان مبتلا به چاقی مرضی، قبل و بعد از انجام عمل جراحی باریاتریک (عمل جراحی به منظور کاهش وزن)، پرداختند، نتایج حاصل، نشان داد که تغییرات چشمگیری در الگوی متیلاسیون DNA اسپرماتوزوای این افراد بعد از انجام عمل جراحی باریاتریک، مشاهده می گردد. جالب توجه است که این تفاوت ها و تغییرات اپی ژنتیکی، عمدتا در موقعیت های ژنتیکی درگیر در کنترل مرکزی اشتها و عملکرد CNS و ژن های مرتبط با متابولیسم صورت گرفته بود. با نتایج حاصل از این پژوهش، این محقیق اذعان داشتند که اپی ژنوم اسپرماتوزوا انسان به طور پویایی تحت تاثیر فشارهای محیطی تغییر می کند و این پدیده توجیه کننده چگونگی انتقال نقص عملکردهای متابولیک از پدران به نسل بعد است.
سرقت علمی: تعریف، مصادیق ها و راهکارها
سرقت علمی: تعریف، مصادیق ها و راهکارهای
جلوگیری، پیشگیری و تشخیص
سیده زهرا بطحائی استاد دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
سرقت علمی به این صورت تعریف شده است: "برداشتن و به نام خود قلمداد کردن ایده یا کلمات دیگران". بعضی از موارد سرقت علمی که توسط دانشجویان و محققین انجام و مشاهده شده است، ناشی از ندانستن مصادیق این عمل است. شرط اصلی و لازم برای اجتناب از سرقت علمی، اطلاع دقیق درباره آن است. کسی که در مورد حد و مرز مجاز استفاده از دستاوردهای دیگران چیزی نداند، نمی تواند از ارتکاب به این جرم مصون باشد. هرچند که در این مورد اخیرا مقالاتی به زبان فارسی نیز منتشر شده است؛ ولی در مقاله حاضر تلاش شد تا معنی، مصادیق، روش های تشخیص، راهکارهای اجتناب و چگونگی ممانعت از شیوع سرقت علمی مورد بحث قرار گیرد، تا با شناخت بهتر موضوع بتوان امکان ارتکاب را از بین برد.
متن کامل مقاله را از اینجا دانلود کنید